Wist u dat...

- Op 11 februari 1935 Speeltuin De Wester officieel geopend is.

- De contributie € 7,00 per jaar is, voor het hele gezin, en de voordelen daarvan zijn dat uw kind of
  kinderen mee kunnen doen aan aktiviteiten die speciaal voor de leden zijn!

- Dat je bij de Wester dansen kunt leren onder deskundige leiding en dat de kosten € 1,50
  zijn en dat je daar ook nog een kop koffie/Thee en enkele hapjes voor krijgt.

- Wij op de speeltuin druk bezig zijn met de 1ste fase om nieuwe speeltoestellen te plaatsen.
  Dankzij een bijdrage van de SES en het stadsdeelmanagement.


Marathon 22 april 2007
Nacht van Twekkelerveld
          2 juni 2007
- Dat wij ook elk jaar bij de 'Nacht van Twekkelerveld' aanwezig zijn, met verschillende kinderaktiviteiten!
- Dat er elk jaar in de zomervakantie 4 woensdagen achteréén 'Zomeren in Noord' wordt georganiseerd
  op de speeltuin!
Zomeren in Noord
     18 juli 2007
-De Speeltuin sinds 8 maart 2008 ook een eigen hyves heeft...
www.speeltuindewester.hyves.nl
Diny Olijve (90) voelt zich thuis bij de ViVa
dinsdag 11 augustus 2009 | 09:27 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 11 augustus 2009 | 09:28ENSCHEDE – In een kantoortje van het speeltuingebouw van De Wester staat ze enthousiast boterhammen te smeren voor de 200 kinderen die deze maandag - in de slotweek - de ViVa bezoeken. In rap tempo voorziet Diny Olijve de ‘bammetjes’ van boter, vleeswaren, hagelslag, kaas en pindakaas. De 90- jarige Enschedese is zichtbaar in haar nopjes. Haar leven lang is Diny Olijve al vrijwilligster.

                                           

                                              Diny Olijve druk met de ViVa. Foto George Nusmeijer

Die negentig jaar zou je haar absoluut niet geven. „ Ze gedraagt zich als iemand van 40, 50 jaar”, lacht de 60-jarige Wim Garnier, de technische man bij de Stichting Enschedese Speeltuinen, maar deze week vrijwillig ViVa-coördinator bij speeltuin De Wester.

De laatste tien jaar zet Diny Olijve zich vrijwillig in voor de speeltuin. Eens in de twee weken helpt ze op de zaterdagse dansavond voor ouderen. Ze schenkt dan koffie, gaat met de hapjes rond en staat net zo makkelijk nog tot half twee ’s nachts te stofzuigen. Een kleine 35 jaar lang was Diny actief bij de kaart- en biljartclub Meros. Tegenwoordig doet ze ook nog aan gymnastiek en fiets en loopt de krasse 90-jarige menigeen die vele jaren jonger is er nog uit. Toen ze kort geleden 90 werd, kreeg ze van de speeltuin een reisje naar Kernwasser Wunderland in Kalkar. ''Te druk? Nee hoor! Het is heel belangrijk dat je in beweging blijft”, zegt de krasse Enschedese. Deze week is Diny dus actief tijdens de vakantiespelen voor de jeugd bij De Wester.
ENSCHEDE - Ze was niet verrast, maar compleet overdonderd. De 91-jarige Diny Olijve-Zwarteveen is de eerste gelukkige die een kerstpakket van deze krant in ontvangst mag nemen. Met dank aan Annie (73) en Theo Wip (78), die haar hebben voorgedragen. De nominatie was voor de Wips een vanzelfsprekendheid. "Diny is een prachtmens. Ze is nog ontzettend vitaal en het is onvoorstelbaar wat ze met haar 91 jaar nog allemaal doet. Ze staat voor iedereen klaar en we zijn allemaal heel erg gek met haar", motiveert Annie Wip.
Toen zij de oproep in deze krant las, was ze er als de kippen bij. Annie wist wel iemand die in aanmerking komt voor een kerstpakket. De jury koos haar handgeschreven motivatie uit de vele inzendingen. Annie en Theo Wip kennen Diny Olijve al meer dan twintig jaar. Ze is de lieveling van speeltuin De Wester. In het speeltuingebouw steekte ze bij van alles en nog wat de handen flink uit de mouwen.
"Ze is voor ons als een tweede moeder", lacht Annie Wip. Eens in de twee weken treffen zij en haar man Theo Diny op de dansavond voor ouderen in De Wester. Diny staat dan achter de bar, zorgt voor het natje en droogje en danst ook zelf nog de quick step 'als een smoorverliefde tiener' met haar Chris, waar ze vanaf haar 85e jaar een vrienschappelijke relatie mee heeft. Maar de krasse Diny smeert net zo goed smakelijke broodjes tijdens de jaarlijkse jeugdvakantiespelen Viva of helpt mee op de kinderrommelmarkt.
"Echt, niets is haar teveel. Als een iemand dit kerstpakket verdient, is het Diny wel", glunderen de Wips. De overhandiging heeft plaats in De Cromhoff, waar Diny Olijve tijdelijk verblijft, omdat ze enkele weken geleden tijdens een val haar been brak.
Zodra het loopgips erom mag, hoopt Diny weer snel weer terug te kunnen naar haar woning aan de Steenbokstraat.
Als ze het pakket in ontvangst heeft genomen, kan ze er maar niet over uit, hoe deze geste haar verrast. "Zoiets verwacht je toch niet!", zegt een breed lachende Diny. "Een vriendelijk gezicht geeft overal licht", gaat ze verder.
En dat is nu net de reden waarom Annie en Theo Wip Diny hebben voorgedragen, vertellen ze. "Ik kom binnenkort terug bij De Wester", roept Diny.


Onze Diny alweer in het nieuws (21-12-2010)